ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 Μαΐ 2017

Εικόνες μιας άλλης εποχής - Λαογραφικό Μουσείο Εμπεσού

Ιδρύθηκε το 1991 από το Σύλλογο των Εμπεσιωτών στην Αθήνα «Ο ΆΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπεσού και την πρώην Κοινότητα Εμπεσού.Στεγάζεται στο «Παλιό Σχολείο» κτίριο λιθόκτιστο του 1916, το οποίο ήταν το σχολείο του χωριού για μισό αιώνα (1916-1966).
Σήμερα είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού και διοικείται από 5/μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο ανά 4/ετία. Λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου και με τη συμπαράσταση της ομάδας «Οι φίλοι του Μουσείου»
Από την έννοια του «Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου» προσδιορίζονται και τα εκθέματά του. Είναι απλά πράγματα και εργαλεία και γενικά ο,τι χρειάζονταν οι άνθρωποι στη ζωή τους, την καθημερινή και στις διάφορες εκδηλώσεις τους, από τη γέννηση ως το θάνατο. Τα περισσότερα φτιαγμένα με τα ίδια τους τα χέρια.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να φέρει μπροστά του εικόνες απ’ την παλιά ζωή του χωριού, την αγροτική και απλή ζωή, την ήρεμη και δημιουργική. Τότε που κέντρο της ζωής ήταν ο άνθρωπος.


« PREV
NEXT »