ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27 Απρ 2017

Μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας

Το τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, καλυμμένο με σοκολάτα. Ένα γλυκό που χρειάζεται μόνο 15 λ για τη παρασκευή του, λίγη υπομονή για να παγώσει και να απολαύσετε εσείς και φίλοι οι σας μια γευστική απόλαυση. Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό και κρεμώδες γλύκισμα που θα κλέψει τις εντυπώσεις. 

Υλικά συνταγής


  • Για τη βάση:
  • 950 ml γάλα πλήρες 
  • 3 φακελάκια των 62 γρ. το ένα κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 230 γρ. (2 φλ. τσαγιού) σαντιγί [*]
  • 2 πακέτα (των 225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • ½ φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας
  • ¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρως
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κουβερτούρα σε νιφάδες για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα και τη σκόνη από τα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αφήνετε τη κρέμα να “σταθεί” για 2 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα με απαλές, αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  2. Στρώνετε καλά αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρέξ με διάσταση βάσης 22×32 εκ. Στρώνετε στη βάση του πυρέξ μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα στιγμής με τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
  3. Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά τις στρώσεις με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια επικάλυψη. 
  4. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα  προσθέτετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως, το βούτυρο η ζάχαρη και οι σταγόνες σοκολάτας, ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια ρευστή, λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε 2-3 λ να σταθεί.
  5. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρευστό σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό σας και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει και σφίξει καλά. Διακοσμείτε το γλυκό σας με νιφάδες  σοκολάτας (προαιρετικά), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
[*] Αν δεν πάρετε έτοιμη σαντιγί, φτιάξτε τη δική σας χτυπώντας 240 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα σε σαντιγί. Έτσι θα έχετε 2 φλ. σαντιγί (125 γρ. το κάθε φλιτζάνι). 

« PREV
NEXT »