ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24 Απρ 2017

Μηλόπιτα σαν γαλακτομπούρεκο

Περιγραφή

Μηλόπιτα σιροπιαστή με φύλλο κρούστας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 7-8 μήλα

Για το σιρόπι:
  • 600 gr. ζάχαρη
  • 350 ml. νερό
  • 5 σταγόνες λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

Ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στο τρίφτη ή ένα ένα στο μούλτι για λίγο για να μην πολτοποιηθεί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας αρχικά για να διαλυθεί η ζάχαρη, για 4 λεπτά. Ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε ακόμα 1 λεπτό μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή πυρέξ μαρκόστενο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο τα φύλλα κρούστας ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Λαδώνουμε τρία φύλλα κρούστας, το τέταρτο όχι. Στην άκρη του τέταρτου φύλλου στην μικρή πλευρά του βάζουμε κατά μήκος το 1/3 του τριμμένου μήλου. Ξεκινάμε να τυλίγουμε το ρολό χαλαρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο το υπόλοιπο φύλλο κρούστας. Βρέχουμε την άκρη του ρολού με νερό για να κλείσει. Βγαίνουν 3 ρολά. Το βάζουμε στο ταψί με το κλείσιμο του ρολού από την κάτω πλευρά και το αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο. Μ'ένα μαχαίρι χαράζουμε το ρολό σε 6 κομμάτια. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στην προτελευταία σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσει καλά. Το σιροπιάζουμε μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που θα βάλετε το ρολό να μην είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το ρολό γιατί οι άκρες του ρολού είναι ανοιχτές και θα χυθεί η γέμιση. Καλό είναι να είναι σφηνωμένες οι άκρες του ρολού στο ταψί. Μην σκεπάσετε τη μηλόπιτα για να διατηρηθεί τραγανό το φύλλο.
« PREV
NEXT »