ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

31 Μαρ 2017

Μπακλαβάς με καρύδια και σουσάμι


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 700 γρ. καρύδια καθαρισμένα και χοντροαλεσμένα
  • κανέλα
  • καβουρντισμένο σουσάμι
  • λάδι ή βούτυρο
Για το σιρόπι
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 φέτες λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα, τα καρύδια και το σουσάμι.
  2. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα, που έχετε επίσης λαδώσει.
  3. Μόλις στρώσετε 4 φύλλα, ρίχνετε ένα μέρος από τη γέμιση και συνεχίζετε με τα επόμενα 4 φύλλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τυλίγετε σε ρολό τα φύλλα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
  5. Βράζετε για 7 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε το ζεστό μπακλαβά, αφού πρώτα τον κόψετε σε κομμάτια.
πηγή: http://www.sintagespareas.gr
« PREV
NEXT »