ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8 Φεβ 2017

Σάμαλι θεϊκό

Πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας σάμαλι χωρίς περιθώρια αποτυχίας...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μπέικιν
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 στραγγιστά γιαούρτια
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 σταγόνες μαστιχέλαιο
Σιρόπι
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 σταγόνα μαστιχέλαιο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα από λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα, το μαστιχέλαιο και το μπέικιν διαλυμένο στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με έναν αβγογδάρτη.
  2. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.  Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυο ώρες να ξεκουραστεί και να φουσκώσει το σιμιγδάλι (θα το βοηθήσει να φουσκώσει κατά το ψήσιμο).
  3. Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.
  4. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια.  
  5. Αφού έχει σχεδόν κρυώσει σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.  Το σιρόπι από την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε 6 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

« PREV
NEXT »