ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

27 Φεβ 2017

Κριτσίνια ολικής αλέσεως νηστίσιμα




ΥΛΙΚΑ
• 1 και 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 και 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1 κούπα άσπρο κρασί
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• Μια πρέζα ζάχαρη
• 2 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
• Λιναρόσπορος κοπανισμένος, πίτυρο βρώμης, ηλιόσπορος, παπαρουνόσπορος ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας μας για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο και σιγά σιγά τα κοσκινισμένα άλευρα και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή επιπλέον ελαιόλαδο.
• Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της.
• Πλάθουμε μακρόστενα «κορδόνια» και τα πασπαλίζουμε με τα υλικά πασπαλίσματος της επιλογής μας.
• Τα αφήνουμε για ακόμα κανένα μισάωρο να ξαναφουσκώσουν.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200º C για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

« PREV
NEXT »