ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

24 Ιαν 2017

Πρασόπιτα - πατσαβουρόπιτα στην φόρμα

Πολύ εντυπωσιακή, ελαφριά και νόστιμη πρασόπιτα.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γραμμάρια περίπου τυρί
  • 2 πράσα
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 3 αυγά
  • 50 γραμμάρια περίπου ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τσιγάρισμα
  • 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό
  • 100 γραμμάρια περίπου γιαούρτι (μισό κουπάκι) (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα πράσα με τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το τυρί και το βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο.
  2. Απλώνουμε ένα φύλλο και βάζουμε λίγο από το μείγμα φροντίζοντας να είναι απλωμένο σε όλη την επιφάνεια.
  3. Μαζεύουμε το φύλλο φροντίζοντας η γέμιση να είναι μέσα στις δίπλες που θα σχηματιστούν.
  4. Βάζουμε το φύλλο στον πάτο μιας φόρμας κέικ και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα υπόλοιπα φύλλα.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και τη σόδα και τα ρίχνουμε στην φόρμα. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι ή να προσθέσουμε όλο το κουπάκι.
  6. Κουνάμε τη φόρμα για να πάει παντού το υγρό μείγμα.
  7. Ψήνουμε στους 170 °C για 50'-60' μέχρι να ροδίσει.

« PREV
NEXT »