ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

12 Ιαν 2017

Τηγανίτες.. Το απόλυτα χειμωνιάτικο πρωινό απ' τον Ορεινό Βάλτο & τη Δυτική Ευρυτανία.


Στα χωριά μας, ένα καλό πρωινό γεύμα ήταν οι ζεστές τηγανίτες πασπαλισμένες με ζάχαρη !

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Τα απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι δηλ. λίγο αλεύρι, νερό κι αλάτι - η νοικοκυρά στα γρήγορα κι ανακατεύοντας φτάχνει μια αφράτη ζύμη.

Στη συνέχεια βαζαμε στη φωτιά το τηγάνι με το λάδι. Όταν έκαιγε το λάδι, ρίχναμε με το κουτάλι της σούπας τη ζύμη. Μία μία κουταλιά. Αφού τηγανίζονταν από το ένα μέρος, γυρίζαμε να τηγανιστούν κι από την άλλη πλευρά . Μόλις παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές τις βγάζουμε στο πιάτο.

Μερικές κουταλιές ζάχαρη για το σερβίρισμά τους & έτοιμο!

Επιμέλεια:Nία Χαρίτου.
« PREV
NEXT »