ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

12 Ιαν 2017

Τραχανόπιτα απ΄ τον Ορεινό Βάλτο & τη Δυτική Ευρυτανία!


Τραχανόπιτα.. Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Για όσους μεγαλώσαμε με αυτές τις νοστιμιές! Τραχανόπιτα, για τα κρύα απογεύματα του χειμώνα που συνήθως συνοδευόταν μαζί με ζεστό κατσικίσιο γάλα!

Πόσοι από εσάς τη θυμούνται?

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Υλικά απλά
3 φλυτζάνια αλεύρι ,2½ φλυτζάνια γάλα,½ φλυτζάνι τραχανά
350 gr. φέτα,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,5 αυγά,Ελαιόλαδο
5 φύλλα (για όσους την προτιμούν με φύλλο)

Οδηγίες
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα 4 αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το γάλα και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον τραχανά, την φέτα χοντροκομμένη, ελάχιστο αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Στο τέλος χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα και την ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. (για όσους την προτιμούν με φύλλο στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα για βάση και σκεπάζουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδωμένα) .. και είναι έτοιμη !

Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια & άλλοτε πασπαλίζαμε με ζάχαρη..

Κείμενο: Νία Χαρίτου.
« PREV
NEXT »